Webcartografie

Welkom op mijn portfolio-website! Mijn naam is Robert Jaap Leegerstee, en ik ben een gepassioneerde student Geo Media & Design. Als onderdeel van mijn studie heb ik me verdiept in verschillende aspecten van webcartografie, en ik ben verheugd mijn bevindingen met u te delen.

In mijn zoektocht naar het begrijpen en verbeteren van gebruikerservaringen (UX) en gebruikersinterfaces (UI), heb ik de essentie van deze disciplines onderzocht en geanalyseerd. Mijn blogs onthullen de kernprincipes van UX/UI en hoe ze van cruciaal belang zijn bij het ontwerpen van interactieve kaarten en applicaties.

Daarnaast heb ik me verdiept in de revoluties die plaatsvinden in de wereld van de cartografie. Van traditionele kaarten tot geavanceerde digitale cartografie, mijn blogs belichten de technologie├źn en benaderingen die de manier waarop we naar en omgaan met geografische gegevens veranderen.

Een ander aspect van deze opdracht omvatte het beoordelen van webmaps en viewers. Door kritisch te kijken naar verschillende technische aspecten en vormgeving, heb ik inzicht gekregen in wat een effectieve en gebruiksvriendelijke webmap of viewer maakt. Ik heb veel geleerd over wat een effectieve webmap maakt en ook wat juist niet effectief is en deze bevindingen deel ik graag met jou op deze website.

Verder heb ik me verdiept in vier verschillende webmap applicaties, zoals QGIS en Leaflet. Ik heb mijn ervaringen gedeeld met deze applicaties.

Bovendien heb ik me beziggehouden met het beoordelen van thematische kaarten, waarbij ik heb gekeken naar de effectiviteit van het communiceren van complexe gegevens en concepten via kaarten. Mijn blogs onderzoeken de verschillende methoden en ontwerpkeuzes die van invloed zijn op de begrijpelijkheid en impact van thematische kaarten.

Ik nodig u van harte uit om mijn blogs te verkennen!

Scroll to Top