Webviewers beoordelen (3/4): World Bank Indicators

Windy is een app/applicatie die gebruikers inzicht geven over hoeveel regen ze kunnen verwachtem, hoeveel wind er is, hoe goed de luchtkwaliteit is, etc. Om te kijken hoe goed deze webmap daadwerkelijk is gaan we hem met de opgestelde criteria beoordelen en kijken we wat de sterke- en zwakke punten zijn.

Om te beginnen is in één oogopslag te zien waar de webmap over gaat omdat de kleuren, pictogrammen en interface het duidelijk maken dat het een weerkaart is. Verder vind ik de kaart erg overzichtelijk omdat het duidelijk is tussen welke onderwerpen er gekozen kan worden. Daarnaast vind ik de legenda erg duidelijk en is deze eigenlijk niet nodig omdat de kleuren al voor zich spreken.

Daarnaast vind ik dat het makkelijk is om door de webmap te navigeren en het in- en uitzoomen werkt meer dan prima. Bij het inzoomen veranderen de kleuren en dit zorgt ervoor dat lokale verschillen duidelijker worden. De combinatie van het makkelijke navigeren en het veranderen van kleur op basis van de schaal zorgt ervoor dat het voor de gebruiker makkelijk is om conclusies te trekken en de informatie te vinden die hij/zij zoekt.

Naast de inhoud van de kaart is er niets aan te merken op gebied van de prestatie en toegankelijkheid van de webmap. De webmap laadde heel snel en bij het aanklikken van verschillende kaartlagen is de laadtijd ook minimaal. Op gebied van feedback en bevestiging zijn er nog punten te winnen omdat er geen mogelijkheid is om eventuele fouten/storingen te melden bij de maker. Tot slot werken alle functies binnen de webmap naar behoren.

Conclusie

Op basis van de opgestelde criteria krijgt de webmap een 8,2 wat een prima cijfer is. Er zijn veel kaartlagen waar de gebruiker uit kan kiezen en data is op een goede manier gevisualiseerd. Ze zijn goed gevisualiseerd op gebied van kleur omdat deze intuïtief af te lezen zijn omdat hoe roder, hoe slechter/warmer en hoe blauwer hoe beter/kouder. Verder is het makkelijk om te navigeren door de webmap en alle functies werken naar behoren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *