Webviewers beoordelen (4/4): Ukrain map

Deze webmap geeft inzicht over het conflict dat zich afspeelt in Ukraine. Dit wordt gedaan door pictogrammen op de kaart te zetten en als de gebruiker hierop klikt komt er meer informatie over de gebeurtenis. Om te kijken hoe goed deze webmap daadwerkelijk is gaan we hem met de opgestelde criteria beoordelen en kijken we wat de sterke- en zwakke punten zijn.

Om te beginnen is in één oogopslag te zien waar de webmap over gaat omdat de pictogrammen bestaan uit wapens en explosies. Dit in combinatie met de locatie (Oekraïne) zorgt ervoor dat de gebruiker direct de connectie kan leggen en dus weet dat dit over het conflict gaat met Rusland. Wat verder opvalt is de enorme hoeveelheid reclames en banners die op de website aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat de kaart soms niet helemaal goed zichtbaar is en dat het navigeren door de kaart iets moeilijker wordt.

Verder zijn de kleuren heel duidelijk en heb ik persoonlijk makkelijk de conclusie kunnen trekken dat rood betekend dat het van Rusland is en dat er om de donkere kleuren nu gevochten wordt. Hier is dus ook geen legenda voor aanwezig wat ik aan de ene kant wel snap maar persoonlijk had ik hem er wel in willen zien zodat er geen ruimte is voor interpretatie.

Op gebied van optimalisatie van prestatie werkt de webmap wel maar heel niet heel consistent. Soms reageert hij heel langzaam en soms pakt hij hem überhaupt niet. Ik denk dat dit voorkomen kan worden door alle reclames en banners weg te halen omdat ik mij kan voorstellen dat deze veel vragen van de server.

Conclusie

Op basis van de opgestelde criteria krijgt de webmap een 7.7 wat een prima cijfer is. Er zijn veel pictogrammen aanwezig in de kaart maar ik vind wel dat de kaart er overzichtelijk uitziet. Daarnaast zou het goed zijn als er een legenda zou komen omdat er nu ruimte is voor interpretatie en dat kan niet de bedoeling zijn. Verder is het makkelijk om te navigeren door de webmap alleen reageert hij soms niet door de grote hoeveelheid reclames en banners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *