Thematische kaart beoordelen (7/8): the fraction of Australians that identified as Anglican at the 2011 census

Deze kaart laat zien hoeveel Australiërs protestants zijn in hun geloof. Hoe groener de kaart hoe meer mensen protestants zijn. Om te kijken hoe goed deze kaart daadwerkelijk is gaan we hem met de opgestelde criteria beoordelen en kijken we wat de sterke- en zwakke punten zijn.

Om te beginnen vind ik dat de layout van de kaart er erg primitief uitziet. Dit komt omdat er linksboven nog een kaart van Australië staat om een onduidelijke reden. Dit geeft een slordige indruk en zorgt omdat deze kaart helemaal niet nodig is en dus stoort. Daarnaast vind ik de schaalbalk visueel niet mooi maar is wel aanwezig dus dat is een pluspunt. Mijn eerste indruk van de kaart is dus dat hij niet professioneel is.

Verder vind ik dat het kleurgebruik in de kaart niet slecht is en er is een duidelijk verschil tussen een hoog en laag percentage. De kleuren zijn ook goed uit elkaar te halen en geven een rustige uitstraling. De legenda daarentegen vind ik niet heel goed omdat de percentages nergens op slaan. Het is gek om een legenda te beginnen met 7,08% en te eindigen met 32,97% naar mijn mening. Persoonlijk had ik de waardes afgerond zodat het wat netter staat. Verder is het onduidelijk wat het grijze vierkantje onderaan de legenda betekend. Tot slot vind ik de kaart wel overzichtelijk, echter kan de gebruiker niet in één oogopslag zien waar de kaart over gaat omdat er geen titel aanwezig is en er ook geen pictogrammen aanwezig zijn.

Conclusie

Op basis van de opgestelde criteria krijgt de kaart een 6,5 wat een prima cijfer is. De kaart is wel overzichtelijk maar het is niet in één oogopslag duidelijk waar het over gaat. Verder is de layout van de kaart slordig omdat er onnodig een kaart rechtsboven staat. Verder is de legenda niet helemaal goed uitgevoerd maar hij is wel duidelijk. Tot slot vind ik het kleurgebruik wel duidelijk en is het makkelijk om kleuren uit elkaar te halen. Over het algemeen is de kaart dus goed maar er missen pictogrammen en symbolen die duidelijkheid aan de gebruiker kunnen geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *