Webmap 1: Flight radar 24

De Flightradar24 webmap is een webmap die 24 uur per dag live is. het is een webmap die aangeeft waar er vliegtuigen bevinden over de hele wereld. Er zijn veel informatie of bewerkt mogelijkheden. Zo kan je zien welke vliegtuigen het meest getrackt worden, de vertragingen zien bij de vliegvelden, het weer, zien waar het dag en nacht is en wat voor vliegtuig het is, vrachtvliegtuig of personen vliegtuig.

Per vliegtuig kan je zien wat het model vliegtuig is, door welke vliegtuig maatschappij het vliegtuig wordt bestuurd, een foto van het vliegtuig model, waar het vliegtuig vandaan komt en waar het heen gaat, de orginele vertrektijd en de daadwerkelijke vertrektijd, de orginele aankomst tijd en orginele vertrektijd. Het aantal kilometers dat wordt afgelegd en op hoeveel kilometers het vliegtuig in het afgelopen uur heeft afgelegd, hoe hoog het vliegtuig zit en tot slot hoe snel het vliegtuig vliegt.

Deze kaart kan worden gebruikt als kaart door de geïnteresseerde in vliegtuigen en door mensen die bijvoorbeeld familie verwachten op een luchthaven zoals Schiphol.

Deze kaart kan worden gezien als een live dot map. Eigenlijk zijn alle vliegtuigen die te zien zijn op de kaart punten die bewegen aan de hand van de locatie van het vliegtuig.

de webmap is beoordeeld vanuit User experience en User Inferface op drie categorieën.

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Design
  • Informatie structuur

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort de kaart erg goed, een 8,3. De webmap laad erg snel, de kaart werkt volledig echter zijn er ook mindere punten die niet in het beoordelingsmodel worden opgenomen. Zo zijn er heel veel mogelijkheden om de webmap te bewerken, dit maakt de kaart onoverzichtelijk. Daarnaast zijn er veel leuke functies die niet beschikbaar zijn omdat je hiervoor geld moet betalen.

Op het gebied van design scoort de kaart ook erg goed, een 7,8. Zo scoort de kaart een 9 op de vraag of je makkelijk kan inzoomen en uitzoomen en een 10 op de vraag of er een zoek balk aanwezig om te navigeren. Deze mogelijkheden zijn erg leuk en zorgen voor een interactief effect. Daarnaast is de tekst goed leesbaar. Er zit qua design ook een minder punt aan deze webmap, zijn de kleuren en vormen in de widgets visueel onaantrekkelijk en zijn de iconen die worden gebruikt om de vliegtuigen aan te duiden erg druk, op de wereldkaart zorgt dit voor een overvolle kaart, echter als je in zoomt blijft het vliegtuig op gegeven moment klein echter kan je dit aanpassen in het settings paneel, maar vanuit zichzelf is de webmap niet zo ingesteld.

Op het gebied van informatie structuur scoort deze kaart net voldoende. De kaart bevat geen tot weinig bron vermelding, er staat nergens exact beschreven hoe de real time data tot stand komt in de kaart en echter omdat de kaart voor een groot deel voor zich spreekt, de informatie real time wordt bijgehouden en hierdoor erg actueel is en de titel en daarmee ook naam van de website erg duidelijk zijn komt de score uiteindelijk toch uit op een 6,1.

De webmap krijgt gemiddeld een 7,4/10.

URL: https://www.flightradar24.com/JOC407/338eeeba

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top