Kaart 8: Movement of people: migration and tourism

de kaart movement of people: migration and tourism is een migratie kaart waarin inzichtelijk wordt wat de migratie stromen zijn op de continenten.

De projectie van de kaart is andere projectie dan de veelgebruikte mercator projectie. Dit is iets wat gelijk op valt en kan tot verwarring zorgen bij het zien van de kaart.

Daarnaast is het zichtbaar dat de grootst intra zone migration, dit houd in de migratie binnen eigen continent of landen gebied in oost europa, azie en west europa het grootst is. 

Daarnaat geven de kleuren op de kaart aan of het land een vestigings land is of een vertrek land is. hieruit valt op te halen dat de migratie stroom vanuit mexico voornamelijk naar amerika is en dat amerika een groot vestigingsland is voor mensen vanuit vooral de continenten Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië.

de kaart is beoordeeld vanuit User experience en User Inferface op drie categorieën.

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Design
  • Informatie structuur

Met betrekking tot gebruiksvriendelijkheid werkt de kaart volledig en laad hij vrij snel. Echter is de kaart niet makkelijk te begrijpen wat de score van deze kaart legt op een 7,7/10. De kaart is lastig te begrijpen omdat de kaart veel verschillende dingen bevat. Het is een migratie en toeristen kaart bij elkaar echter zijn dit twee heel verschillende onderwerpen en hierdoor is de kaart vrij ingewikkeld. Daarnaast gebeurt er veel in de kaart, er zijn veel kleuren, rondjes en pijlen in de kaart te zien, daarnaast wordt er in de legenda gebruik gemaakt van het woord surplus wat geen algemeen bekend woord is voor ieder persoon. Daarnaast staat er een grafiek die aangeeft wat het migratie patroon is van de afgelopen jaren, deze voegt alleen in deze kaart niets toe.

Met betrekking tot design scoort de kaart een 7/10. De kleuren in de kaart zijn logisch gevisualiseerd, de iconen zijn duidelijk en de tekst is erg duidelijk leesbaar. Echter zoals hierboven beschreven is, is de kaart erg druk en vol, dit maakt de kaart onoverzichtelijk.

Op het gebied van informatie structuur scoort de kaart een 8.1/10, de titel is erg duidelijk, de legenda is duidelijk wanneer je weet wat surplus betekent. Er is ook veel bron informatie beschikbaar.

Over het algemeen is deze kaart erg goed alleen zou het beter zijn als kaart zou worden opgedeeld in twee kaarten omdat het in deze kaart eigenlijk gaat over twee onderwerpen. Daarnaast missen er een paar onderdelen zoals een noordpijl en schaalbalk. De kleuren zijn echter wel erg logisch gevisualiseerd. De kaart scoort een 7.6/10.

URL: https://www.eea.europa.eu/data-and-maps/figures/moving-to-work-and-escape-poverty/trend03-3m-soer2010-eps/image_large

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top