Kaart 7: topografische kaart Noord-Holland

De kaart van Noord-Holland is een topografische kaart. Een topografische kaart die zo goed mogelijk (een deel) van de aarde te beschrijven door onder andere wegen, bebouwing, infrastructuur, natuurlijke grenzen en reliëf aan te duiden. Een topografische kaart dient als een algemene kaart voor dagelijks gebruik. de topografische kaart is dan ook geïntegreerd in bijvoorbeeld Google Maps of kaarten van IOS voor het navigeren naar bestemmingen.

de kaart is beoordeeld vanuit User experience en User Inferface op drie categorieën.

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Design
  • Informatie structuur

Op het gebied van gebruiksvriendelijk scoort deze kaart erg goed, het is een erg basic kaart die voor iedereen die wel eens heeft genavigeerd bekend is en mee over weg kan. Daarnaast laad de kaart erg snel en werkt hij volledig.

Op het gebied van design scoort de kaart ook ruim voldoende, je kan makkelijk in en uitzoomen in de kaart, de informatie is logisch gevisualiseerd, stedelijk gebied is rood, water is blauw en wegen zijn weergeven met verschillende kleuren, afhangend van het type weg.

Op het gebied van informatie structuur scoort de kaart echter wat minder goed. Dit komt voornamelijk door het ontbreken van een titel in de kaart, het missen van achtergrond informatie omdat de kaart erg vrij onoverzichtelijk is. Met deze kaart is navigeren van adres naar adres lastig. Echter is dit wel het doel van de kaart. Om deze rede scoort de kaart op dit gebied een 4,4/10.

Gemiddeld scoort deze kaart een 6.8/10, dit komt voornamelijk door de lagere score bij de categorie informatie structuur.

URL: https://vector-map.nl/kaarten/provinciekaarten/provinciekaarten-nederland/topografische-kaart-noord-holland/#&gid=1&pid=1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top