Kaart 6: Number of open missing persons cases per 100K people in each US State

De kaart number of open missing persons cases per 100K people in each US State gaat over het aantal vermiste personen per 100 duizend personen, per staat. Op elke staat is te zien dat er twee uitkomsten zijn, het totaal aantal vermiste mensen in de desbetreffende staat en het gemiddeld aantal vermissingen per 100 duizend mensen per staat.

De data loopt tot de datum 23 september 2021.

De kaart is beoordeeld vanuit User experience en User Inferface op drie categorieën.

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Design
  • Informatie structuur

De kaart number of missing persons cases per 100k people in each US state is bij gebruiksvriendelijkheid beoordeeld op een 9.3, dit cijfer is tot stand gekomen omdat de kaart qua gebruiksvriendelijkheid geen zwakte punten heeft. De kaart werkt volledig, is makkelijk te begrijpen en laad snel.

Op het gebied van design vind ik de indeling van de kaart druk maar dit komt omdat er veel informatie staat op de kaart. Dit vind ik zeer positief omdat hoe meer informatie er op een kaart staat, hoe meer je er uit kan halen. Daarnaast zijn de kleuren gevisualiseerd van licht rood, donkerrood naar zwart. Vanuit design oogpunt is dit een logische manier om te visualiseren.

De laatste categorie,  informatie structuur is beoordeeld met een 9.4, de kaart is op gebied van informatie structuur erg goed, de titel is duidelijk, de legenda bevat duidelijke informatie en er is veel achtergrond informatie beschikbaar.

Over het algemeen is deze kaart erg goed, de kaart krijgt uit de beoordeling gemiddeld een 8,4/10.

URL: https://vividmaps.com/wp-content/uploads/2021/09/missing-persons.jpg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top