Kaart 4: New York subway map

De New York subway map is een flow map. De kaart gaat over het ondergrondse metro stelsel in New York. De kaart is een flow map, dit is te zien aan het stelsel van stromingen waar de metro zich kan bevinden. Een flowchart kan ook gebruikt worden om stromingen van mensen in kaart te brengen zoals bijvoorbeeld bij een migratie kaart.

De kaart komt uit 1940 en is een retro versie van het metro stelsel van die tijd.

de kaart is beoordeeld vanuit User experience en User Inferface op drie categorieën.

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Design
  • Informatie structuur

Met betrekking tot gebruikersvriendelijkheid valt op de kaart erg snel laad, het is alleen een vintage versie van de kaart. Tegenwoordig is er een mogelijkheid dat er verranderingen zijn gekomen of metro stations zijn bij gekomen. Daarom kan deze kaart een vertekend beeld geven van de werkelijkheid. Echter wanneer je opzoek bent naar een kaart van de metro stations in New York in 1940 is dit een ideale kaart om deze zoekopdracht mee te voltooien.

Met betrekking tot design valt het vooral op dat de kaart zich over heel New York uitstrekt, dit is een erg groot gebied. Daarnaast heeft de kaart wat onnodige kleuren naast de metro lijnen, dit maakt het onoverzichtelijk en tot slot is de typografie erg klein waardoor deze heel slecht leesbaar is. Deze kaart bevat in tegenstelling tot de vorige kaarten wél een noordpijl, schaalbalk, legenda en werkt mogelijkheid van inzoomen, uitzoomen en pannen perfect.

Tot slot is de kaart beoordeeld op informatie structuur. De geeft naar waarschijnlijkheid een gedateerd beeld van de metro stations in New York, tegenwoordig zal waarschijnlijkheid de structuur van het metro netwerk anders in elkaar zitten. Het doel van de kaart is echter niet om mensen te informeren over waar zij zijn in de stad maar als retro poster. Om deze rede is er dan ook geen tot weinig achtergrond informatie en zal je wanneer je zoekt naar een kaart van het metro netwerk in New York met deze kaart niet ver komen.

de kaart krijgt gemiddeld 6,9/10. De gebruiksvriendelijkheid is erg hoog, echter zijn de design en informatie structuur matig waardoor het gemiddelde uit komt op een 6,9/10.

URL: https://www.etsy.com/nl/listing/992663211/1940-subway-map-hagstroms-rapid-transit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top