Webmap 2: Arcgis ww2 map

Arcgis online is een GIS systeem, dit staat voor Geografisch Informatie Systeem. Deze service wordt uitgegeven door Esri. Net zoals bij Google My Maps wordt Arcgis online gebruikt voor het maken, analyseren en delen van kaarten. Arcgis online is een Cloud gebaseerde service die samenwerking tussen verschillende diensten mogelijk maakt door het mogelijk maken van het open stellen van de informatie naar alle gebruikers op het platform. De gebruikers zijn veelal professionals op het gebied van Geo informatie.

De interface van Arcgis online is vrij druk. De service geeft de gebruiker enorm veel visualisatie mogelijkheden tot het maken van online kaarten. Veel mogelijkheden zoals de legenda en kaartlagen spreken erg voor zich, echter is dit niet altijd het geval. Zo zijn er nog velen andere knoppen waarvan de werking voor mij nog onbekend is. Het gebruik van Arcgis online is om deze rede ook meer geschikt voor GIS professionals dan een beginner.   

Ik heb een kaart gemaakt over de tweede wereldoorlog. De kaart weergeeft het percentage slachtoffers in procent per land. Ik heb deze kaart gemaakt door het samenvoegen van twee datasets uit de Cloud omgeving van Arcgis online. Vervolgens heb ik een specifieke samenvatting gemakt namelijk, het aantal doden per land in percentage weergeven. Deze visualisatie ziet er erg mooi uit maar was vrij eenvoudig om te maken de data is erg makkelijk in te laden, analyseren en bewerken. Het werken met Arcgis online is voor een professional op het gebied van Geo Informatie iets wat veel mogelijkheden bied.

Samengevat is werken met Arcgis online mij erg goed bevallen. Een geospecialist kan hier echt meer halen uit de data en deze visualiseren op een mooie manier. Om deze rede zou ik Arcgis online zeker aanraden mits het gebruikt wordt door een professional. Een beginner zou ik aanraden om een meer intuïtief programma te gebruiken waarin de mogelijkheden duidelijker zijn weergeven of het volgen van een cursus voor het leren van Arcgis online.  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top