Over mij

Tijdens de module HIPS04 heb ik veel geleerd over het beoordelen van de webviewers en thematische kaarten. Het beoordelen van een webviewer of thematische kaart vanuit de ogen van een gebruiker vond ik erg interessant. Hoe je dan kijkt of de ervaring en de interface van de webviewer of thematische kaart optimaal is.

Ik kijk nu veel meer met een kritischere blik naar webviewers en thematische kaarten. Bij de meeste webviewer miste ik bijvoorbeeld een feedbackfunctie. Dit is optimaal voor de webviewer. Feedback van de gebruiker vind ik één van de belangrijkste factoren voor het beter stimuleren van een efficiëntere en kwalitatieve gebruikerservaring.

De meeste webviewers pasten zich ook niet goed aan naar het schermformaat van de telefoon. Dit kan ook voor de gebruiker onhandig zijn als hij of zij de webviewer even gauw nodig heeft om informatie op te zoeken. Ik vind het van belang dat een webviewer op elk apparaat een correct schermformaat heeft.

Het ontdekken van de revoluties van de cartografie vond ik één van de leukste onderdelen om te maken. Ik vond het vooral interessant om de verschillende ontwikkelen door de eeuwen heen te zien van de cartografie.

Een ander onderdeel wat ik ook erg leuk vond om te doen was het testen van de verschillende webmapping technieken. Mijn favoriete webviewer is die van Cesium. Een storymap creëren met de Google Earth dataset die Cesium bezit was erg gaaf! Ik hou van 3D data en door daar een storymap van de creëren was het nog interessanter. Ik had nog nooit van Cesium gehoord, maar ik ga zeker weten meer gebruik maken van Cesium!

Het maken van de blog vond ik in het algemeen erg leuk! Ik heb deze blog met veel enthousiasme kunnen maken.