Op de kaart zijn het aantal restaurants in Zuid-Frankrijk, per stadsdistrict te zien. Deze kaart is gemaakt om uitleg te geven over het type kaart ‘Choroplet’. Hoe een Choroplet kaart gevisualiseerd wordt. De doelgroep zijn internetgebruikers die meer willen weten. Deze Choroplet kaart geeft geografische gebieden met een kleur en een unieke waarde weer. De kleuren op de kaart lopen van 1 tot 100, om aan te geven hoeveel restaurants er in dat bepaalde gebied aanwezig zijn.
Elke kleur op de kaart heeft een eigen waarde. De laagste waarde 1 geeft de kleur geel aan. In deze gebieden is maar 1 restaurant aanwezig. De waardes die daarna volgen zijn waarde 5 met de kleur groen, waarde 10 met de kleur donkergroen, waarde 20 met de kleur aqua, waarde 50 met de kleur blauw en waarde 100 met de kleur donkerblauw. Hoe donkerder de kleur is in het gebied, hoe meer restaurants daar zijn.
Het meetniveau van de kaart is interval, aangezien de intervallen tussen de categorieën ongeveer gelijk zijn. De waardes tussen ‘1 en 5′ en ’20 en 50’ lopen alleen niet gelijk de rest van de waardes lopen wel gelijk aan elkaar 5 naar 10, 10 naar 20 en 50 naar 100.
De kaart is bekeken vanuit de UX/UI principes. De kaart is makkelijk te bekijken voor de gebruiker, doordat de titel duidelijk gevisualiseerd is en de legenda goed aangeeft waar welke kleur voorstaat en welke waarde daaraan gekoppeld is. Het is daarom ook zichtbaar voor de gebruiker waar hij of zij naar kijkt. De hele opmaak van de kaart is ook netjes. Er zijn geen onnodige elementen aanwezig die afleiden van de rest van de kaart.
Voor de opmaak in het algemeen is de kaart voorzien van kleuren die goed op elkaar afstemmen. De kaart is ook makkelijk af te lezen en de grenzen van de gebieden zijn ook goed zichtbaar van een wat verdere afstand. Je weet naar welk gebied je kijkt. De kwaliteit van de kaart zelf is van dichtbij wel iets minder duidelijk. Het wordt waziger naarmate je meer inzoomt. Dit maakt het voor mensen die wat slechter zicht hebben iets lastiger om de grensgebieden af te kunnen lezen. Het is ook lastiger om de grenzen tussen de gebieden van dezelfde kleur af te lezen. Bijvoorbeeld bij gebieden die een gele kleur hebben. De grens die daar tussen loopt is er vaag, hierdoor denk je dat de gebieden groter zijn dan ze lijken.
De titel van de kaart is leesbaar en het lettertype is duidelijk. Er staan geen spellingsfouten in de tekst op de kaart. Door de titel in de linkerhoek te zetten en de legenda in de rechterhoek maak je veel overzicht. Het ziet eruit als een geheel. Deze kaart is daarom presentabel. De kaart is voor iedereen toegankelijk, aangezien er gebruik wordt gemaakt van de Engelse taal. Voor niet Engelstaligen is het misschien wel wat lastiger om te zien waar de kaart overgaat. Het algemene doel van de kaart valt niet weg door de huisstijl, omdat de achtergrondkleur een erg neutrale kleur is. Als de achtergrondkleur een donkerdere of fellere kleur zou hebben dan zou het doel van de kaart eerder wegvallen.
De ontwerpstijl van het type kaart Choropleth map is goed uitgekozen. Als je de verschillende waardes per gebied wilt visualiseren kan je je door middel van de Choroplet map het onderscheid per gebied laten zien. Hierdoor krijgt de gebruiker een duidelijke visualisatie van gebieden waar meer restaurants aanwezig zijn, en waar minder, in Zuid-Frankrijk. Ook is het door middel van een Choroplet kaartvisualisatie duidelijk waar de donkerste kleuren en waar de lichtste kleuren zich bevinden. De gebruikers kunnen in één oogopslag de gebieden zien met het minste en het meeste aantal restaurants. Dit maakt deze vorm van visualisatie duidelijk en efficiënt. Al met al is dit een duidelijke kaart die makkelijk te begrijpen is.